Make your own free website on Tripod.com

Boekenlijst

Home
Dūrske My Destiny van Ons Eiland
Evening Star van Ons Eiland
Familie van Dūrske & Jona
Familie Foto Album 2
Foto Album 1
Foto Album 2
Foto Album 3
Stamboom van Dūrske & Jona
Show uitslagen Dūrske
Show uitslagen Jona
Memoriam
Waarschuwing
Hoe kon je
Rasstandaard en Rasbeschrijving
Informatie voor de pupkoper
Enten wij teveel
Medische zaken
Boekenlijst
Boekenlijst vervolg
Links
Contact
Gastenboek

Ik ben dol op lezen..
Heb dan ook een boekenkast die uitpuilt :-)
Hier een lijst van enkele boeken die de moeite waard zijn om te lezen......

boekenvrouwtje.gif

vrouwdienaarhondenluistert.jpg

Dit boek is geschreven en geļnspireerd naar aanleiding van een ontmoeting met Monty Roberts, de auteur van het boek: De man die naar paarden luistert. Jan Fennel, schrijfster van dit boek, raakte verrukt door zijn manier van werken met paarden. Deze speciale manier wilde ze graag op honden toepassen. Hiervoor bekeek ze vele natuurfilms over wolven om zo beter de taal van honden beter te begrijpen.

Er zijn al veel boeken geschreven over rangordebepaling met betrekking tot onze hond en zijn roedel. Hier wordt nog eens extra onderstreept hoe belangrijk het is dat de hond zijn eigenaar als de daadwerkelijke leider ziet. Persoonlijk vind ik haar werkmethode met honden zeer 'hondvriendelijk' De consequenties van ongewenst gedrag en gebeurtenissen van gewenst gedrag worden vertaald en teruggekaatst in de taal die de hond begrijpt. Daarom onderscheidt dit boek zich van de anderen.

Ze legt ook heel goed uit waarom sommige honden probleemgevallen zijn geworden door menselijke fouten. Dit komt vaak doordat deze dieren te veel verantwoordelijkheid moeten dragen in de roedel als je het bekijkt door de ogen van een hond. Hoe je deze kunt aanpakken met de vier basisleefregels volgens het Amichien Bonding systeem kun je veel van de problemen met je huiswolf zelf aanpakken.

Hoewel het een zelfhulpboek is, komt het zeker zo niet direct over en lijkt het op het eerste gezicht alleen een mooi autobiografisch boek. Dat komt door de manier waarop ze over haar eigen leven verteld en hoe probleemgevallen worden geļntroduceerd en aangepakt.

Een greep uit de inhoudsopgave:

*Verlatingsangst
*Onzindelijkheid
*Bijtende honden
*Agressie aanpakken
*Eetproblemen
*Een nieuwe pup
En nog vele andere onderwerpen
Ontdek zelf wat het boek voor jou en je viervoeter kan betekenen.

De vrouw die naar honden luistert
Auteur: Jan Fennel
Uitgeverij: Tirion

klaaswijnberg.gif

Een hond opvoeden doe je niet even tussendoor. Er is tijd, motivatie, en energie nodig om een harmonieuze verstandhouding op te bouwen met het nieuwe 'gezinslid', Klaas Wijnberg heeft daartoe een nieuwe methode ontwikkeld: de Stapcontact- methode, een methode die deels is ingegeven door de natuur. Anders dan in de traditionele training, worden in deze methode geen commando's gebruikt om de hond dingen aan te leren. Een hond is namelijk niet op taal ingesteld, en dus betekenen woorden zoals 'zit', laf', en 'hier' helemaal niets voor uw viervoeter. In Wijnbergs revolutionaire methode vindt communicatie tussen hond en mens op een natuurlijke manier plaats, voornamelijk door oogcontact en gebaren. In het eerste deel van De Hondenfluisteraar wordt de hond en zijn gedrag in het algemeen behandelt. Hierin wordt kennis verstrekt, die iedere hondenliefhebber zou moeten bezitten, zoals bijvoorbeeld over de aanschaf (nooit voor de kinderen!), de rangorde in het gezin (de hond zal hierin blij, ven proberen op te klimmen) en agressie (een wezenlijk bestanddeel van het leven van de hond). In deel twee, dat gevoel en emotie behandelt, leert u op een bepaalde manier naar de hond, uzelf en uw omgeving te kijken. Dit is nodig om het 'fluisteren met honden' aan te leren. Uiteraard wordt ook de filosofie achter de Stapcontact- methode uitgelegd, en komen de theoretische en praktische uitvoering aan bod. Het resultaat hiervan zal in hoge mate van uzelf afhangen. In ieder geval zal de hond u belonen voor uw inspanning. De Stapcontact- methode van Klaas Wijnberg is meer dan een methode voor u en uw hond; het is een manier van leven!

ISBN: 9060109880

fischer.jpg

Dit boek is beslist een aanrader voor iedere hondenbezitter. Hierin wordt de hondenpsychologie stapsgewijs uitgelegd. Het is echter geen boek om in een keer uit te lezen door de intensieve informatie die gegeven wordt. Hoewel de schrijver voornamelijk 'probleemgevallen' behandelt in zijn boek, is 'Denken als een hond' ook uitermate geschikt voor mensen die overwegen een hond te nemen. Het sluit naadloos aan bij het opvoeden van een puppy of juist bij de heropvoeding van een volwassen hond dat afwijkend gedrag vertoont.

Er wordt in het eerste gedeelte uitgelegd waarom het zo vreselijk belangrijk is een hond consequent op te voeden. Honden zijn roedelgericht, dat betekent groepsgericht met inbegrip van de baas of bazin. Binnen zo'n roedel kent een hond rangordebepaling. Voor een hond is het heel belangrijk dat hij weet wat zijn status is in de roedel. Als het goed is heeft de baas of bazin de hoogste en de hond de hond rang. In het eerste gedeelte wordt uitgelegd hoe je dit op een prettige manier duidelijk kunt maken aan je viervoeter. En je zult dan een gelukkige hond hebben.

Als voor de hond onduidelijk is wat zijn status is in de roedel kunnen gedragsproblemen ontstaan. De gedragsproblemen worden in het tweede gedeelte behandeld. John Fisher haalt de problemen aan met voorbeelden uit zijn praktijk. Na de analyse van de gedragsafwijkingen en de gevonden oorzaken, legt hij uit hoe hij deze heeft bestreden door middelen van heropvoeding, andere voeding of homeopathische medicijnen. Hij behandelt onder andere de volgende punten:


Trainingsproblemen voor hondeneigenaren
Problemen door stress
Voedingsproblemen - de symptomen
Voedingsproblemen - de feiten
Angstproblemen
En nog veel meer ...
Het derde deel bevat een lijst hoe je problemen kunt aanpakken en oplossen. In vergelijking met de andere twee delen is dit deel een stuk smaller. Hij is echter handig als naslagwerk.

Daarnaast bevat het boek achterin nog twee bijlagen, een tabel met statische gegevens en een memorandum. Gelukkig heeft hij alles opgeschreven zodat zijn kennis niet verloren is gegaan. Dit boek is echt een aanwinst in je boekenkast.

Schrijver: John Fisher

geboortebijeenhond.gif

De geboorte bij een hond.
Aan de orde komen de bouw en de functie van de geslachtsorganen, het begin van de dracht en de ontwikkeling van de foetus. Het belangrijkste deel van het boek wordt gewijd aan de dracht zelf, het begin van de baring en het verloop van de geboorte. Een aantal geboorten wordt van minuut tot minuut beschreven en zelfs kunstmatige inseminatie en embryotransplantatie komen aan bod.
Deze bijzonder volledige en zeer rijk geļllustreerde uitgave is, meer nog dan de vorige drukken, een onmisbare vraagbaak voor hondenliefhebbers, fokkers en dierenartsen in opleiding.

 
 

baaskomtthuis.jpg

Het is een mooi en fascinerend wetenschappelijk boek. Met soms typische wetenschappelijke woorden en uitleg. De ondertitel 'Een onderzoek naar de mysterieuze vermogens van dieren' had beter als titel gebruikt kunnen worden. De huidige titel suggereert dat de schrijver alleen onderzoek heeft gedaan naar het gedrag van honden op het moment dat hun baas thuiskomt. Het boek zelf is echter veel uitgebreider door diverse onderzoeken.

Dit boek is vooral interessant voor degenen die sceptisch staan tegenover telepathie en voorgevoelens. De vertellende trant van de schrijver wordt regelmatig afgewisseld met persoonlijke verhalen van mensen die iets speciaals hebben meegemaakt met hun (huis)dieren.

Tijdens zijn verhaal geeft de auteur zijn mening en eventuele verklaringen over zaken als: telepathie, empathie, richtinggevoel, migratie en geheugen bij dieren. Aan de hand van experimenten moet hij wel toch wel tot de conclusie komen dat telepathie tussen mensen en dieren bestaat.

Het boek is ingedeeld in zeven delen met nog een voorwoord, inleiding, drie aanhangsels, etc. Het eerste deel gaat over de banden tussen mens en dieren en de domesticatie van huisdieren.

Deel twee gaat over dieren die weten wanneer hun baas thuiskomt. Daarbij heeft de auteur het niet alleen over honden en katten, maar ook paarden en papegaaien. Hierbij wordt wel een hele bijzondere hond getest en beschreven.

Het derde deel gaat over empathie. Zouden dieren in staat kunnen zijn om mensen te troosten en hebben ze misschien zelfs een helende kracht? En hoe zit het eigenlijk met verre sterfgevallen en ongelukken?

De onderwerpen intenties, signalen en telepathie worden in deel vier behandeld. Kunnen dieren op telepathische wijze intenties van hun baas oppakken of geeft de baas zijn dier kleine signalen via lichaamstaal? Zou je ook op dezelfde wijze commando's kunnen geven?

Bij deel vijf komt als hoofdzaak het richtinggevoel aan de orde. Daarbij komen onderwerpen als ongelooflijke reizen, migratie en geheugen, huisdieren die hun mensen ver weg vinden uitgebreid naar voren.

Deel zes vond ik toch echt een van de verrassendste delen. Hier worden waarschuwingen vooraf door dieren besproken. En dan moet je denken aan waarschuwingen vooraf bij toevallen, coma's en plotseling overlijden. Maar daarnaast ook voorspellingen van aardbevingen en andere rampen, waardoor mensenlevens gered konden worden.

Het laatste deel is wat korter en gaat over dierlijke vermogens en de menselijke geest.


dogrun3.gif

Enter content here

Enter supporting content here